Jak przekonują podopieczni Stowarzyszenia "Dać Szansę" w Wadowicach, robienie gofrów wcale nie jest t
Jak zrobić gofry uczą podpopieczni Stowarzyszenia Dać Szansę

Jak przekonują podopieczni Stowarzyszenia "Dać Szansę" w Wadowicach, robienie gofrów wcale nie jest takie trudne. Wspólnie z Fundacją PZU zachęcają do zrobienia tego pysznego wypieku. Zobaczcie!

Gotowanie wcale nie musi być trudne – przekonują podopieczni Stowarzyszenia "Dać Szansę" w Wadowicach. Na zajęciach kulinarnych dotowanych przez Fundację PZU uczą się samodzielnie przyrządzać domowe wypieki, sałatki i przekąski.

Dziś zapraszają Państwa do przygotowania pysznych gofrów w 8 krokach, które ilustruje fotoreportaż:

1. Przygotowujemy potrzebne składniki. Na ciasto: 3 szklanki mąki, 2 szklanki mleka, 4 jajka, 1 cukier waniliowy, 1 szklankę oleju, 3 łyżki cukru kryształu, proszek do pieczenia. Na bitą śmietanę: śmietanka 30 % (opakowanie) oraz cukier puder do smaku. Do dekoracji: owoce – jakie lubicie.

 

2. Wsypujemy składniki do miski.

 

3. Wyrabiamy ciasto (najlepiej mikserem).

 

4. Przygotowujemy owoce (łupimy, kroimy). My wybraliśmy jabłka, gruszki, banany i winogrona.

 

5. Pieczemy gofry w gofrownicy.

 

6. Ubijamy śmietankę z cukrem i otrzymujemy bitą śmietanę.

 

7. Dekorujemy gofry bitą śmietaną i owocami.

 

8. I możemy pałaszować…. mmm pycha!

 

Prawda, że proste? Chyba warto spróbować? Zajęcia kulinarne to jedna z form wsparcia prowadzonych w ramach projektu "Testujemy – wiemy czego po szkole potrzebujemy" dofinansowanego przez Fundację PZU. Oprócz nich dzieci korzystają  też z innych zajęć aktywizujących: między innymi z zająć plastycznych, muzycznych,  tanecznych, na sali doświadczania świata oraz wycieczek.

Projekt potrwa do końca czerwca bieżącego roku.

(MP)
(zdjęcia: Stowarzyszenie "Dać Szansę")

NAPISZ DO NAS: kontakt@wadowiceonline.pl

Komentarze  

+9 #1 twardy hary 2015-02-25 20:19
SUPER DZIECIAKI!!!!
+3 #2 Kuchareczka 2015-02-26 10:24
Fajny przepis w formie artykułu, więcej takich :)

Nie masz uprawnień do komentowania tego artykułu.